Dit gerecht wordt voornamelijk met de kerst geserveerd. Ik weet niet waar de naam van dit gerecht vandaan komt. De Grieken hebben waarschijnlijk hier nooit over gehoord 😄 In Polen wordt dit recept meestal met kabeljauw gemaakt. Eerlijk gezegd vind ik heilbot of schelvis lekkerder.
Wat heb je nodig?
- 500g witte vis (kabeljauw, heilbot of schelvis)
- 3 wortels
- 1 wortelpeterselie
- 1 prei
- 100-140g tomatenpuree
- kruiden: zout, peper, oregano, laurierblad, paprikapoeder
- een beetje meel en 1 ei om vis te paneren
En zo maak je dit gerecht:
- Schil de wortels en wortelpeterselie en kook ze in het water ongeveer 15-20 min tot dat ze zacht zijn. Snijd deze groenten in plakjes (of blokjes).
- Maakt de prei schoon en snijd hem in halve ringetjes. Verhit de oliefolie in doe de prei in de pan. Vervolgens bak je de prei tot dat hij goudbruin is.
- Meng de prei met de gesneden wortels en wortelpeterselie in de pan. Voeg de tomatenpuree en kruiden aan dit mengsel toe. Bak alles nog ongeveer 3 min.
- Snijd de vis in gelijke stukjes. Bestrooi met peper en zout.
- Klop 1 ei samen met een beetje meel. Wentel de vis hierdoor.
- Bak de gepaneerde vis goudbruin. Als de vis klaar is, leg je de stukjes vis in een schaaltje.
- Leg vervolgens de opgebakken groenten over de vis. En je laat alles afkoelen.
Dit gerecht eet je koud!
Eet smakelijk!