Een heerlijke witte koolsoep volgens het traditionele Poolse recept. Makkelijk te maken en bovendien gezond. Want wist je dat witte kool één van de gezondste groenten is?
Hoe maak je de Poolse witte koolsoep?
Wat heb je nodig?
- 3l water
- 1kg witte kool
- 750g soepvlees
- 3 blikjes tomatenstukjes
- 1 prei
- 8 wortels met loof
- 4 aardappels
- 1 bleekselderij
- 1 grote ui
- kruiden: zout, peper, laurierblad, piment
Hoe maak je het?
- Maak de groenten schoon: de wortels met loof, prei en bleekselderij. Schil de wortels en snijd de loof eraf. Gooi de loof niet weg, je hebt hem nodig voor extra smaak in de bouillon.
- Kook de wortels met loof en prei in 3l water.
- Als de wortels zacht zijn, haal je de groenten eruit. Je kunt de wortels in de huzarensalade gebruiken. Prei en loof heb je niet meet nodig.
- Doe het soepvlees in de groentebouillon. En laat het zachtjes koken.
- Ondertussen snijd de witte kool in kleine stukjes (of smalle reepjes). Haal alle harde stukjes eruit.
- Snijd de ui en bleekselderij. Fruit de ui met bleekselderij in de pan met een klein beetje olijfolie.
- Vervolgens voeg de gesneden witte kool toe bak alles samen voor ongeveer 15 min.
- Doe de inhoud van de pan in de bouillon. Roer alles goed door.
- Daarna voeg de tomatenstukjes uit de blikken toe aan de soep. Laat alles nog 45-60min koken. Voordat je de soep serveert, voel of het vlees lekker zacht is.
En voilà.
Hier is de witte koolsoep volgens het Poolse recept.
Eet smakelijk!